‘Hoe een varkensbedrijf uit Lelystad bij een accountant in Erp uitkwam.’

Gert en Wilma van Beek wonen zelf in Putten. Ze hebben sinds 2006 een varkensbedrijf met een hoge gezondheidsstatus in Lelystad. Intussen ook een bedrijf in Duitsland. En een accountant in … Erp.

Gert en Wilma van Beek
eigenaren

Hoe komt een varkenshouder uit Putten in Erp terecht?

Gert: “In 2001 startte Wageningen Universiteit een proefbedrijf in Lelystad. Ik werd daar aangesteld als bedrijfsleider. In 2006 hebben wij het bedrijf overgenomen. We zijn toen SPF kernfokker geworden met Topigs Norsvin genetica. SPF staat voor Specific Pathogen Free.
Bij ons op het bedrijf gelden zo’n strenge eisen aan hygiëne dat onze varkens vrij zijn van specifieke pathogenen. Oftewel: vrij van bepaalde ziekteverwekkers. We fokken dus uitzonderlijk gezonde dieren. Wij waren eind dertig toen we gingen ondernemen. Dan wil je een bepaalde zekerheid inbouwen. Daarom wilden we door goede partners worden ondersteund.”

En toen kwam Biemans op je pad?

Gert: “Omdat wij in een heel specifieke markt zitten, werd ik bijgestaan door iemand die mij op strategisch vlak adviseerde. Via hem kwamen we in contact met Biemans. Dat klikte gelijk, op zakelijk en persoonlijk vlak. Als je bij Biemans binnenkomt, stap je een professioneel, maar nuchter bedrijf binnen. Alleen het pand al: functioneel, zonder design toeters en bellen.
Dat past bij ons. En ja, er zitten ook kantoren dichter bij huis. Maar in de praktijk vindt het meeste contact toch online of telefonisch plaats. Die enkele keer dat we elkaar live ontmoeten, hebben we dat uurtje rijden er graag voor over.”

Waar zit de toegevoegde waarde van Biemans in jullie bedrijf?

Wilma: “Wij doen zelf de financiële administratie en btw-aangiftes. Biemans heeft daarin vooral een controlerende taak. Als zij vinden dat we op punten bij moeten sturen, dan wijzen ze ons daarop. Ze houden ons op die manier scherp. Daarnaast kennen ze intussen ons bedrijf van voor tot achter, kennen ze ook de sector en kunnen ze ook op strategisch vlak meedenken. Dat vind ik prettig. Eén keer per jaar zitten we een dag bij elkaar om het hele bedrijf kritisch door te lichten. De rest van het jaar kunnen we altijd bij hen terecht als we vragen hebben.
De afstand is dan misschien groot, de lijntjes zijn kort.”

Welk woord typeert Biemans het meest?

Gert: “Betrouwbaar. We hebben keihard gewerkt om een unieke positie in de markt te krijgen. Intussen staat hier een heel bijzonder bedrijf, dat goede jaren heeft gehad. Biemans blijft de nuchterheid zelve. Ze geven geen gewenste antwoorden, ze geven de antwoorden die uiteindelijk goed zijn voor jou en je bedrijf. Van elke ‘leverancier’ van mijn bedrijf wil ik dat ze waarde toevoegen, voor een eerlijke prijs. Anders heb ik te weinig aan je. Biemans doet dat.
Je weet met hen waar je aan toe bent. Altijd.”

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Bekijk onze diensten & aanpak

Dit doet aandacht voor onze klanten

Bouwe Vloer- en Raamdecor

Van Beek SPF Varkens BV

Bridge Event Facilities

Autoschade Leo Brans

Heijderhoeve

Ezzy’s