‘Het wordt tijd voor een échte boekhouder, vertelde hij me’

De eerste 25 jaar deed Jan het werk in zijn eentje. Vloeren leggen. Gordijnen hangen. Nadat zoon Nick mee in het bedrijf stapte, groeide Bouwe Vloer- en Raamdecor uit tot een stylist én woninginrichter. Met dagelijks zo’n tien man aan het werk. En de groei … is er nog lang niet uit. Interessant bedrijf, waar wij als Biemans al vanaf 1989 mee in de keuken mogen staan.

Jan en Nick Bouwe
eigenaren

Jan, hoe ben jij destijds bij Biemans terecht gekomen?

Jan: “In het begin deed ik het stofferen er naast mijn werk bij, in de avonduren en op zaterdagen. Ik had een gepensioneerde boekhouder die ik af en toe mijn papieren bracht. Totdat die stapel steeds groter werd. ‘Het wordt tijd voor een échte boekhouder’, vertelde hij me. Toen ben ik bij Biemans uitgekomen. Dat was makkelijk, want dichtbij.”

Wat is – terugkijkend op de afgelopen dertig jaar – een belangrijke mijlpaal geweest in jullie bedrijf? En dan met name op administratief gebied?

Nick: “Mijn vader heeft altijd al het administratieve werk met de hand gedaan, van het offreren tot factureren aan toe. Toen ik mee instapte, zijn we op advies van Biemans met WeFact aan de slag gegaan. Alles gaat nu digitaal. We werken heel efficiënt. Via de app heb ik ook nog eens op elk moment inzage in de cijfers. Zo kunnen we nog makkelijker sturen op statistieken.”

Jullie hebben als bedrijf de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt, in een sector met veel concurrentie. Hoe is jullie dat gelukt?

Nick: “Mijn vader heeft altijd zijn benen onder zijn kont uit gelopen voor zijn klanten. Hij was het bedrijf. En andersom. Een belangrijke stap van hem was de nieuwe showroom in Keldonk. Hij kon er veel meer producten laten zien. Daarna is het snel gegaan. We gingen er eerst harde vloeren bij doen, daarna verlichting, behang, meubels, enz. Stylisten zagen potentie in ons bedrijf en wilden met ons samenwerken. Intussen hebben we eigen stylisten in dienst. We kunnen een woning of kantoor compleet inrichten, op basis van een door ons zelf gemaakt ontwerp. Het ging allemaal stap voor stap. Al voerden we het tempo waarmee die stappen werd gezet wel steeds verder op. We doen intussen veel meer dan ooit, maar tegelijkertijd hetzelfde als wat mijn vader altijd heeft gedaan: onze benen onder de kont uitlopen voor onze klanten.

De volgende stap is opnieuw een nieuw pand. Hoe hebben jullie dat aangevlogen?

Jan: “Dan komen we toch op Biemans uit. Het mooie aan hen is dat we altijd alles tegen hen aan hebben kunnen houden. Zo ook dit plan om een magazijn in Keldonk te kopen, inclusief de kavels die daar bij liggen. En weet je, wij kunnen huizen mooi maken. Maar van zo’n stap hebben wij geen kaas gegeten. Alleen al de enorme berg papieren die er op ons af kwamen … Sander heeft ons als fiscalist in dat hele traject naar aankoop begeleid.”

Nick: “Ik had meteen bij de eerste afspraak een goede klik met hem. Dat is zo gebleven. Hij heeft niet alleen de kennis, hij weet die ook over te brengen. Fijn ook zoals hij iedereen er bij betrok, ook de rest van ons gezin. Want dit is een flinke stap voor ons bedrijf. Ik wil dat dat goed geregeld is. Voor nu, voor later en voor iedereen.”

Als jullie Biemans in één woord zou moeten typeren, welk woord zou dat dan zijn?

Nick: “Die is voor jou, pa. Jij kent ze al zo lang!”

Jan: “Ik heb nooit de ambitie gehad om te groeien. Ik deed alles zelf, als eenpitter, samen met mijn vrouw Petra. Met Nick mee aan het roer zijn we een heel andere weg ingeslagen. Ik vind dat prachtig om mee te mogen maken, die groei. Als ik vragen had, kon ik altijd bij Biemans terecht. Dat is nog steeds. Dat vind ik mooi. Dat ze je waarderen en ondersteunen, ongeacht de grootte van je bedrijf en ongeacht je ambities. Je wordt gezien en gehoord. De dienstverlening is professioneel en menselijk. Die combinatie vind ik prettig. Als ik dat in één woord zou moeten vangen, zou het meedenkend zijn. Of betrokken.”

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Bekijk onze diensten & aanpak

Dit doet aandacht voor onze klanten

Bouwe Vloer- en Raamdecor

Van Beek SPF Varkens BV

Bridge Event Facilities

Autoschade Leo Brans

Heijderhoeve

Ezzy’s