‘Een goede accountant kan veel voor je betekenen!’

In 1979 startten Leo en Karin Brans een autoschadeherstelbedrijf in Erp. Bijna veertig jaar later krijgt het bedrijf in korte tijd een totaal ander ‘gezicht’: een verhuizing naar een groter pand; de overname van het bedrijf door zoon Ab; en dochter Bo die ook mee in het familiebedrijf met ca 20 medewerkers komt werken.

Ab Brans
eigenaar

Hoe ziet jouw samenwerking met Biemans eruit?

“Die is redelijk intens. Bij een verhuizing en bedrijfsovername komt veel kijken; ook op fiscaal gebied. William is onze fiscalist, Gerard onze accountant. Het mooie aan de gesprekken met hen vind ik altijd dat ze heel goed luisteren, op precies het goede moment de goede vragen stellen en deskundige input geven. Zij helpen me besluiten te nemen waar ik volledig achtersta. Niet door mij voor te kauwen wat ik moet doen. Dat wil ik niet. Daar ben ík de ondernemer voor. Maar door mij telkens voor te houden wat de consequenties zijn van elke keuze.”

Je gebruikt het Biemans Managementdashboard. Heeft dat je als ondernemer veranderd?

“Ja. Absoluut. Met het dashboard heb ik een actueel inzicht in alle cijfers; tot op factuurniveau. Het helpt mij verbanden te zien. Liggen bepaalde kosten in een week hoger dan gemiddeld, dan zie ik direct hoe dat komt; en kan ik daar actie op ondernemen. Ik bewaak er de debiteuren en crediteuren mee. Met een paar klikken weet ik precies hoe we er voor staan. Maar ik heb dankzij het dashboard bijvoorbeeld ook geleerd dat het beter is om kort op de bal te zitten met onze financiële administratie. Dus: zorgen dat je bij bent. Dat levert meer op dan wanneer ik in de werkplaats bijspring als het topdruk is. Ik ben denk ik mede door het dashboard nog meer ondernemer geworden!”

Welk woord typeert Biemans het beste?

“Dat zijn er meerdere. Betrouwbaar is er daar één van. Zelf denk ik altijd drie stappen vooruit. En niet alles wat ik doe, kan ik met cijfers verantwoorden. Biemans zal altijd eerlijk zeggen of iets verstandig is om te doen of niet, maar laten aan mij de keuze en laten mij daarmee in mijn waarde als ondernemer. Dat vind ik mooi. Andere woorden die in me opkomen, zijn accuraat, toegankelijk en specialistisch. Ook dat laatste vind ik belangrijk. Want ongeacht je vraag, je krijgt altijd antwoord van een specialist. Dat zorgt dat je de stappen die je zet ook met vertrouwen zet.”

Zou je Biemans aanbevelen aan collega-ondernemers?

“Absoluut. Wij zitten in een heel dynamische branche, waar de komende jaren nog heel veel gaat gebeuren. Biemans voelt welke kant wij op willen en denkt daarin met ons mee. Dat geeft een bepaalde rust. Ik heb geen ervaring met andere kantoren, maar ik hoor genoeg verhalen van collega’s die een minder fijne relatie hebben met hun accountant of fiscalist. Jammer, denk ik dan altijd. Want een goed kantoor kan veel voor je betekenen.”

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Bekijk onze diensten & aanpak

Dit doet aandacht voor onze klanten

Bouwe Vloer- en Raamdecor

Van Beek SPF Varkens BV

Bridge Event Facilities

Autoschade Leo Brans

Heijderhoeve

Ezzy’s