‘We hebben onze financiële organisatie stap voor stap naar een hoger niveau getild.’

In 1994 startten Martin en Claartje Driessen een zwemschool in Erp. Met visie en lef, in een traditionele markt, ontwikkelden ze een nieuwe methodiek van lesgeven, waarvoor al vrij snel landelijk veel belangstelling ontstond. Intussen telt hun organisatie 7 locaties, meer dan 100 medewerkers en staan de twee oudste zonen Roel en Thijs mee aan het roer van het bedrijf. Roel doet de financiële zaken.

Roel Driessen
mede-eigenaar

Hoe ziet jullie samenwerking met Biemans eruit?

“Die is vanuit Biemans zowel ondersteunend als adviserend. Biemans was altijd al onze accountant. Met de groei van het bedrijf, was de nood er om de organisatie veel strakker neer te zetten. Want hoe complexer je organisatie, hoe belangrijker het wordt om een real time inzicht te hebben in je cijfers. Ik wil nú weten hoe we er nú voor staan. Niet pas over een paar maanden. Biemans heeft ons geholpen bij het herinrichten van de financiële organisatie.”

Wat versta je onder het herinrichten van de financiële organisatie?

“We zijn veel meer gaan automatiseren. We deden de administratie bijvoorbeeld al langer online in Twinfield. Daar hebben we in een latere fase ons ERP-systeem aan gekoppeld, waardoor verkoop en voorraad rechtstreeks met elkaar in verbinding staan. Scan & Herken is nog zo’n tool die we later zijn gaan gebruiken. We hoeven inkoopfacturen alleen nog maar te scannen, met meerdere tegelijk, waarna ze direct worden ingeboekt en ook de voorraad zich automatisch aanpast. Zo hebben we onze financiële organisatie stap voor stap naar een hoger niveau getild.”

Welk woord typeert Biemans het beste?

“Hun betrokkenheid. Biemans is al lang niet meer alleen onze accountant, ze zijn ook onze financieel en juridisch adviseur. Ze zijn kritisch, denken mee en zijn echt heel goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen onze organisatie. De samenwerking is informeel, maar professioneel.”

Zou je Biemans aanbevelen aan collega-ondernemers?

“Ja. Ik denk dat er heel veel bedrijven zijn die hun financiële organisatie nog hetzelfde hebben georganiseerd als jaren terug. Terwijl hun organisatie intussen is gegroeid; en waarschijnlijk dus ook een stuk complexer is geworden. Onze ervaring is dat Biemans juist die bedrijven kan helpen om de financiële organisatie te optimaliseren en daarmee meer structuur en inzicht te krijgen. In onze organisatie hebben ze daarin in ieder geval een belangrijke rol gespeeld.”

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Bekijk onze diensten & aanpak

Dit doet aandacht voor onze klanten

Bouwe Vloer- en Raamdecor

Van Beek SPF Varkens BV

Bridge Event Facilities

Autoschade Leo Brans

Heijderhoeve

Ezzy’s