We moeten zuinig zijn op onze gezondheid

Met de meeste vakanties weer achter de rug, worden we weer in de sleur van het leven meegenomen. Scholieren mogen na lange tijd weer naar school en mijn gevoel zegt dat dat maar goed is. Wat meer regelmaat,
na een lange tijd dat scholieren van huis uit hebben moeten werken, is voor iedereen beter. Voor de scholieren, maar ook voor de ouders.

Uit elke crisistijd worden weer dingen geleerd en dat zal voor de Coronacrisis niet anders zijn. Van huis uit werken is zeker mogelijk, maar de sociale contacten worden toch wat losser. Skype en facetime zijn hulpmiddelen en zeker inzetbaar, maar kunnen nooit op tegen een face to face gesprek aan de keukentafel. Flexibeler omgaan met werktijden hoeft zeker niet nadelig te zijn, het geeft mensen ook ruimte om het gezinsleven beter te organiseren. Uiteraard zal dat niet in elke bedrijfstak mogelijk zijn.
Verder heb ik geleerd dat als je geen praatprogramma’s kijkt en de (a)sociale media even negeert, het leven er een stuk leuker op wordt. Sommige mensen raken helemaal van het padje als je ziet wat er allemaal uitgekraamd wordt.
Maar het belangrijkste wat we geleerd hebben is dat we zuinig moeten zijn op onze gezondheid; een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend. En dan komen de 3 R’s om de hoek kijken: rust, reinheid en regelmaat. Een cliché, maar geen onbelangrijke.

Veel leesplezier!!

Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van augustus 2020