Uitgebeld

Enkele weken terug stond in de krant dat de laatste telefooncellen gaan verdwijnen in Zuid Nederland. Rond de eeuwwisseling telde ons land blijkbaar nog ongeveer 20.000 telefooncellen.
Toen ik van school af kwam kreeg ik van mijn eerste werkgever een pieper mee. Als ik dan opgepiept werd, moest ik ergens een telefooncel opzoeken en naar de zaak bellen om te horen wat er aan de hand was. En dan moest je wel wat kleingeld op zak hebben want zonder een kwartje kon je wel tot tien tellen, maar nog steeds niet de hele wereld bellen.
Ook best bijzonder dat je tegenwoordig heel alert moet zijn met persoonlijke gegevens, terwijl in die tijd je persoonlijke gegevens in 20.000 telefooncellen te vinden waren.
Toen ik het bericht las, besefte ik wat voor revolutie we hebben meegemaakt. Want als je nu niet snel genoeg reageert op een app, waarvan ze zien dat je die wel gelezen hebt, moet je er al verantwoording over af leggen. Tenminste, dat denken veel mensen. Ik ben daar niet zo gevoelig voor en kan soms mensen best even laten wachten. Toppunt van afgelopen week was dat Facebook en Whatsapp maar liefst twee uur storing hadden en dat daar een teletekst bericht van was opgesteld (ok, dat is ook best ouderwets…).

Ik kan in het weekend best een tijdje de telefoon op de aanrecht laten liggen. Wat een rust. Niet elke vijf minuten op dat ding gaan zitten tureluren of er geen nieuw berichtje binnen is gekomen. Een echte aanrader.
Natuurlijk is de smartphone niet meer weg te denken uit onze samenleving en kun je er ontzettend leuke dingen mee doen. Maar laten we het niet te belangrijk maken……

Veel leesplezier!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van maart 2021