Prinsjesdag 2023 – De belastingplannen

Traditiegetrouw zijn op de derde dinsdag van september de plannen van het kabinet voor de toekomst bekend gemaakt. Welke voorstellen zijn voor u als ondernemer van belang en met welke wijzigingen heeft u privé te maken?

Lees hierover meer in deze nieuwsbrief!

De kabinetsplannen leiden veelal tot fiscale lastenverzwaring. Het einde lijkt daarbij nog niet in zicht. Op donderdag 21 september, amper een dag na Prinsjesdag, is door de Tweede Kamer besloten om het belastingtarief in box 2 voor bijvoorbeeld dividend uit uw B.V., niet te verhogen naar 31% maar naar 33%. En het tarief in box 3 wordt verhoogd van 34% naar 36%. Daarmee is in deze nieuwsbrief nog geen rekening gehouden.


Top 10 Prinsjesdag 2023

Welke belangrijke fiscale voorstellen kwamen op Prinsjesdag 2023 uit het koffertje van minister Kaag van Financiën? Wij zetten de tien belangrijkste voor u op een rij.

Lees meer


Special Miljoenennota 2024

Bent u ‘die-hard’ fiscaal geïnteresseerd? Neem dan geen genoegen met de Top 10 uit het vorige artikel. Deze special bevat uitgebreid de voorstellen van het demissionaire kabinet die de komende periode in het parlement worden behandeld. De voorgestelde maatregelen treden per 1 januari 2024 in werking, tenzij anders is vermeld.

Lees meer