Prinsjesdag 2022 – De belastingplannen

Traditiegetrouw zijn op de derde dinsdag van september de plannen van het kabinet voor de toekomst bekend gemaakt. De toon van Prinsjesdag was ingetogen en de bezorgdheid van burgers kwam op veel fronten naar voren.

Een miljarden steunpakket is aangekondigd om de koopkracht te verbeteren en dat heeft uiteraard zijn weerslag op de fiscaliteit. Veel maatregelen hebben als doel de heffing op arbeid te verminderen en juist vermogen zwaarder te belasten. Het gevolg is ook dat de lasten voor het MKB toenemen.

Welke voorstellen zijn voor u als ondernemer van belang en met welke wijzigingen heeft u privé te maken? Lees hierover meer in deze nieuwsbrief!


Top 10 Prinsjesdag 2022

Welke belangrijke fiscale voorstellen kwamen op Prinsjesdag 2022 uit het koffertje van minister Kaag van Financiën? Wij zetten de tien belangrijkste voor u op een rij.

Lees meer


Box 3-heffing

Er gingen geruchten dat niet-bezwaarmakers mogelijk toch om compensatie konden vragen wanneer het werkelijke rendement lager is geweest dan het forfaitaire rendement dat in Box 3 werd berekend. Helaas blijkt uit de Prinsjesdag stukken dat het kabinet heeft besloten geen compensatie te bieden aan de groep van niet-bezwaarmakers.

Tot 2026 zal de Box 3-heffing op basis van de werkelijke vermogensmix worden bepaald. Daarna moet een regeling op basis van werkelijk rendement in werking treden.

Lees meer


Heeft u behoefte aan uitgebreidere informatie over Prinsjesdag en de belastingplannen 2023? Neemt u dan contact met ons op en wij zenden u het complete overzicht van voorstellen die de komende periode in het parlement worden behandeld.