Personeelstekort

Begin juli is het kabinet gevallen. Het was niet gelukt om tot overeenstemming te komen over maatregelen om de asielinstroom te beperken.

Het gevolg is dat eind november de stembureaus weer open gaan en dat we de komende maanden weer volop campagnes kunnen verwachten, over wat er allemaal wel niet beter kan als voorgaande regeringsperiode.

Toch valt het op dat de ene na de andere politicus de pijp aan Maarten geeft. We schoffelen wel graag de zittende politici onderuit, maar als we zelf de kar moeten gaan trekken dan gaan we liever wat anders doen. Een hele bijzondere ontwikkeling, want op wie moet er nu gestemd gaan worden.

Ik zou er voorstander van zijn om in de landelijke politiek de eenmansfractie af te gaan schaffen. Dit om de versnippering te voorkomen. Door wat meer eisen te stellen aan de organisatie van een politieke partij kan er wat meer overzichtelijkheid komen in het politieke landschap.

De komende maanden liggen daar best wel wat uitdagingen voor de partijen. Want democratie is een goedje waar we zuinig op moeten zijn. Maar door het “personeelstekort” wat er nu ontstaat wordt het voor de kiezer wel wat lastiger om een weloverwogen keuze te maken.

Veel leesplezier!!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van augustus 2023