Het boekenonderzoek

Boekenonderzoeken, niemand zit er op te kijken, maar ze dienen zich vanzelf aan.
Onlangs kwam me nog een leuk verhaal van een boekenonderzoek ter ore, jaren geleden gebeurd.
De heren van de Belastingdienst waren op huisbezoek en hadden alles uitgestald in de huiskamer van de belastingplichtige. En belastinginspecteurs zijn gewoon mensen: er zitten hele aardige gasten tussen, maar er kunnen ook van die knorrende heren tussen zitten.

Enfin, de heren waren druk bezig met het onderzoek en de belastingplichtige werd er op enig moment bij geroepen. Blijkbaar werden er wat lastige vragen gesteld en de man was daar niet zo gelukkig mee.
Hij ging terug naar de keuken, waar vrouwlief met de kinderen aan het eten waren. Hij zei: “ik krijg hoofdpijn van die gasten, ik had het liefst dat ze meteen vertrekken”. Een van de kinderen pikte dat op en loopt even later naar de huiskamer. “Onze pap krijgt hoofdpijn van jullie en heeft het liefste dat jullie gaan”.

Of dat nou goed gedaan heeft aan het boekenonderzoek en hoe dat is afgelopen is mij verder niet bekend, maar het is toch heerlijk hoe onbevangen kinderen kunnen zijn. En ik verwacht dat die inspecteurs er ook smakelijk om gelachen hebben.

Veel leesplezier!!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van december 2021