Beleid LNV & belastingplan 2024

“En gij geleuft dè”

Enkele weken terug waren er twee politici wat aan het stechelen over het feit of er nou wel of geen mensen op de maan zijn geweest. Het is natuurlijk al bijzonder dat daar in Den Haag überhaupt een minuut aan wordt gespendeerd, want volgens mij kunnen ze beter aandacht geven aan het besturen van een land dan aan zo’n zinloze discussie. Toch moest ik er om lachen en met name omdat ik moest terug denken aan het programma “Showroom” ergens eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw.
Showroom was een programma waarin excentrieke personen aan het woord kwamen. Zo ook werd er een markant oud manneke, wat pruimtabak in zijn mond, geïnterviewd. En toen de interviewer hem confronteerde met het standpunt dat er mensen op de maan zijn geweest zei hij: “en gij geleuft dè”? Degene die googelen op deze woorden en ‘showroom’ komen nog op dit leuke filmpje uit. Los van het politieke standpunt mooi om terug te kijken.

Het was nog in de tijd dat boeren zelf konden beslissen wanneer ze aardappelen gingen rooien en maïs gingen hakselen. Bijzonder dat we het zo in de toekomst kunnen beschrijven.

Veel leesplezier!!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van oktober 2023